Play-Off 2 en 3 gaan er heel anders uitzien, niet langer meer twee groepen

Play-Off 2 en 3 gaan er heel anders uitzien, niet langer meer twee groepen

Gepubliceerd: vrijdag 7 juni 2019 om 18:37vr 07-06-2019 om 18:37

Play-Off 2 zal er volgend seizoen anders uitzien dan bij de voorbije edities. Dat heeft de Pro League vrijdag laten weten. 

Tot nu toe was het zo dat er twaalf ploegen mochten meedoen aan Play-Off 2. Dat verandert. Vanaf het seizoen 2019-2020 zullen liefst zestien ploegen strijden in Play-Off 2. De nummers zeven tot en met zestien van de Jupiler Pro League krijgen het gezelschap van de zes beste ploegen van de Proximus League. Daar zit dus ook de kampioen bij.

De zestien ploegen worden verdeeld in vier poules. Iedere club in Play-Off 2 zal dus maar zes in plaats van tien groepsmatchen spelen. De vier winnaars van de groepen spelen de halve finales met een heen- en terugmatch. Daarna volgt een finale wederom met een heen en terugmatch.

Play-Off 3
Play-Off 3 zal nog maar slechts twee deelnemers kennen. De nummer zeven en acht van de Proximus League. Zij spelen een best of five. De nummer zeven start met een voorsprong van drie punten en speelt de eerste match thuis.

Play-Off 1
In Play-Off 1 blijft voorlopig alles bij het oude. De zes beste club uit de Jupiler Pro League gaan onderling uitmaken wie er kampioen speelt. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws