'Schalke gaat concurrentie aan met Club Brugge voor mogelijke vervanger Wesley'

'Schalke gaat concurrentie aan met Club Brugge voor mogelijke vervanger Wesley'

07-06-2019 16:19
1

Dat Taiwo Awoniyi na de zomerstop niet meer bij Royal Excel Moeskroen voetbalt, staat als een paal boven water. In Henegouwen heeft de sterke aanvaller heel wat indruk gemaakt, op binnen- en buitenlandse clubs. Schalke 04 werpt zich nu in de transferstrijd.

Eerder kwam al naar buiten dat Club Brugge aan Awoniyi denkt. De vice-kampioen moet (hoogstwaarschijnlijk) op zoek naar een vervanger voor Wesley Moraes, die op vertrekken staat. Club krijgt nu dus concurrentie van Schalke. Volgens Neunzig Plus ziet de Duitse subtopper het wel zitten in Awoniyi.

De Nigeriaan is eigenlijk eigendom van Liverpool FC, al speelde hij daar nog nooit. Na een sterk vorig seizoen bij Moeskroen nam KAA Gent het huurcontract over, maar de passage in de Ghelamco Arena werd geen succes. Tijdens de vorige wintermercato keerde hij daarop terug naar Moeskroen. Dat wierp zijn vruchten af: sinds januari scoorde Awoniyi nog elf keer.

Neunzig Plus schat ook de transferwaarde van de 21-jarige Nigeriaan in: tien miljoen euro zou hij moeten kosten. Volgens het medium denkt Schalke er serieus over na om dat bedrag op tafel te leggen, al zal het onderhandelen eerst nog wat willen onderhandelen met de Engelse winnaar van de Champions League.