Arnesen speurt naar spelers met een duidelijk DNA: Dat is een absolute vereiste

Arnesen speurt naar spelers met een duidelijk DNA: "Dat is een absolute vereiste"

05-06-2019 10:15
37

De stunttransfer van Vincent Kompany valt niet te overtreffen voor Anderlecht, maar er is nog veel meer kwaliteit nodig om de selectie weer op het gewenste niveau te krijgen. Frank Arnesen hoopt in samenwerking met Michael Verschueren deze zomer minstens vier aantoonbare versterkingen te presenteren.

Kwaliteit gaat voor kwantiteit bij het sportieve duo. "We moeten niet ineens acht spelers kopen voor de A-ploeg. Maar ik denk dat we maximaal zeven spelers kunnen gebruiken, van wie vier om de basisploeg onmiddellijk te versterken. Wat wij nu zoeken, zijn spelers met een hoge handelingssnelheid. Dat is een absolute vereiste", is Arnesen in Sport/Voetbalmagazine duidelijk over de plannen en het type speler waar momenteel naar gezocht wordt.

Er moeten vanzelfsprekend ook spelers vertrekken om plaats te maken voor nieuwkomers. Voor de vakantie heeft Verschueren met alle spelers gesproken. Iedereen weet dus waar hij aan toe is. "Feit is: we moeten een twintigtal spelers laten afvloeien. Van de 45 spelers willen we er 20 overhouden aangevuld met nieuwe aankopen", bevestigt Arnesen dat de groep een grondige metamorfose zal ondergaan.