Vertonghen gooit één transferoptie weg: Nee, dat zit niet in mijn hoofd

Vertonghen gooit één transferoptie weg: "Nee, dat zit niet in mijn hoofd"

29-05-2019 18:00
4

Jan Vertonghen kan zaterdag voor een hoogtepunt in zijn carrière zorgen door de Champions League te winnen. De vraag is wel wat hij daarna doet. Vertonghen is inmiddels al 32 jaar.

Zijn coach Mauricio Pochettino beweert dat Vertonghen tot 40 jaar kan spelen. "Dan moet ik toch niet te veel klappen op mijn hoofd meer krijgen", lacht hij in Sport/Voetbalmagazine. 'Maar ja, mentaal voel ik me zeker nog supergoed, fysiek ben ik afhankelijk van mijn lichaam. Wat ik volgend jaar ga doen, weet ik nog niet. Dat is ook afhankelijk van welke opties er komen."

Zijn vriend Mousa Dembélé zit nu in China, maar dat is niet meteen een optie voor Vertonghen. "Nu zit dat zeker niet in mijn hoofd. Kijk, Mousa is een avonturier en ik weet dat hij naar China is gegaan om de juiste redenen. Natuurlijk is het financieel ongelofelijk, maar ik denk echt dat hij er voor de helft of een kwart van het geld ook had gezeten, gewoon omdat hij het mooi vindt om in een nieuwe cultuur op te gaan. Bij mij zou het puur financieel zijn en dan vind ik drie jaar lang. Dan zou ik te veel van mijn leven weggooien."

Dembélé bezoeken is echter wél een mogelijkheid. "Als we uitgeschakeld waren geweest in de Champions League, dan zou ik er letterlijk vorige week geweest zijn! Niet dat ik had verwacht dat we uit de Champions League zouden liggen, maar een visumaanvraag duurt altijd een aantal weken. Mijn visum was pending, zoals dat heet. Toen we doorgingen, heb ik uiteraard alles stopgezet."