Nieuwe bom bij Belgische refs: 'Vetpercentage niet hoger dan 12 procent'

Nieuwe bom bij Belgische refs: 'Vetpercentage niet hoger dan 12 procent'

29-05-2019 08:16
11

Er staan grote veranderingen te gebeuren bij de Belgische arbitrage. Na het bekendmaken van het nieuwe 'Masterplan', gaat men nu nog een stap verder. Zo mogen de refs vanaf heden geen overgewicht meer hebben.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. Dinsdag verstuurde het Referee Department een mail naar alle scheidsrechters. Daarin werden zij aangemaand om hun vetpercentage tegen halfweg juli te laten zakken tot onder de vijftien procent.

Men gaat echter nog een stap verder. Tegen half oktober mag dat vetpercentage niet meer zijn dan twaalf procent. Voor de assistenten ligt dat iets anders. Zij mogen tegen half juli nog aan maximum achttien procent zitten en tegen half oktober wordt dat zelfs vijftien procent.

Internationaal niveau
"We zijn in een evolutie en dit is een volgende stap in de professionalisering", vertelt Frank De Bleeckere van het Referee Department. "We willen onze refs naar een internationaal niveau tillen. Daarvoor zijn zulke ingrepen nodig. Dit hoort bij de inhaalbeweging."

Scheidsrechters die niet voldoen, zullen niet meer aangeduid worden voor wedstrijden. "Hetzelfde geldt voor voetballers. Als die te zwaar zijn of niet goed genoeg, worden ze ook naast de ploeg gezet. We willen vooral een reactie van de refs zien", besluit De Bleeckere.