Huyck richt zich rechtstreeks tot Wagner: U legt een bom onder Waasland-Beveren

Huyck richt zich rechtstreeks tot Wagner: "U legt een bom onder Waasland-Beveren"

28-05-2019 18:07
5

De zittingen in de matchfixingzaak tegen KV Mechelen en Waasland-Beveren naderen het einde. Dinsdag krijgen beide clubs de mogelijkheid om hun slotpleidooi te houden. Dirck Huyck, voorzitter van Waasland-Beveren, verweerde zich opnieuw vurig en overtuigend.

Huyck richtte zich rechtstreeks tot bondsprocureur Kris Wagner. "U, meneer Wagner, legt een bom onder onze club. Ja, ik ben benaderd door de heer Veljkovic. Dat heb ik eerlijk toegegeven. Meneer Wagner noemt hem 'maffia'. Maar ik heb geen enkele transfer gedaan met meneer Veljkovic. Ik kénde hem niet. Vergeet niet: zonder makelaars kan je niet functioneren in deze voetbalwereld", tekende Het Laatste Nieuws de woorden van Huyck op.

De beschuldigde voorzitter was nog niet uitgesproken. "Kruip nu maar eens in mijn hoofd: ik wist niet van de meldingsplicht. Ik wilde mijn club vrijwaren van een zaak met matchfixing. Daarom sprak ik nogmaals af met Veljkovic. Ik heb die benadering geblokt en zo mee gezorgd dat die wedstrijd eerlijk verlopen is. Ik was in de volle overtuiging correct gehandeld te hebben", blijft hij zich verdedigen.

Meldingsplicht
Zoals geciteerd, blijft Huyck beweren dat hij niet op de hoogte was van de meldingsplicht. Zijn advocaat John Maes liet dinsdag wel weten dat Huyck schuldig zal pleiten als hij wordt vervolgd voor het nalatig handelen.