'Newcastle in handen van steenrijke sjeik: deal van 400 miljoen bijna rond'

'Newcastle in handen van steenrijke sjeik: deal van 400 miljoen bijna rond'

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2019 om 11:37ma 27-05-2019 om 11:37

Newcastle United-eigenaar Mike Ashley gaat de club voor een megabedrag verkopen aan Sheikh Khaled bin Zayed Al Nehayan. Boulevardkrant The Sun weet dat Ashley akkoord is over een deal van ongeveer 400 miljoen euro. 

Ashley (foto) is al ruim tien jaar eigenaar van The Magpies. Veel fans van de Premier League-ploeg zien de steenrijke ondernemer liever vandaag dan morgen vertrekken. Er wordt in en rond St James' Park regelmatig geprotesteerd tegen het zuinige beleid van Ashley.

De achterban van Newcastle United lijkt nu z'n zin te krijgen, want de club staat voor een grootse overname, weet The SunAshley zou met Sheikh Khaled bin Zayed Al Nehayan, een miljardair uit Dubai, zo goed als rond zijn over een deal van 400 miljoen euro. 

Khaled bin Zayed Al Nehayan is een neef van Sheikh Mansour, de eigenaar van Manchester City. Volgens The Sun is hij van plan om in de zomer veel geld in de selectie van Newcastle te steken. Het langer vastleggen van manager Rafa Benitez heeft daarnaast prioriteit. Een jaar geleden deed Khaled bin Zayed Al Nehayan volgens Engelse media een poging om Liverpool te kopen. Een bod werd toen afgewezen. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws