'Club Brugge en Zulte Waregem lieten JPL-goudhaantje afgelopen zomer schieten'

'Club Brugge en Zulte Waregem lieten JPL-goudhaantje afgelopen zomer schieten'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 09:30vr 24-05-2019 om 09:30

Sporting Charleroi nam Victor Osimhen afgelopen zomer op huurbasis mét aankoopoptie over van VFL Wolfsburg. Het zal die ook gaan lichten, want de Karolo’s kunnen flinke winst maken op de Nigeriaan. Club Brugge en Zulte Waregem wrijven zich in de haren.

Het Nieuwsblad schrijft namelijk dat beide clubs Osimhen vorige zomer Charleroi konden voor zijn door hem te huren van Wolfsburg, maar zowel Club Brugge als Zulte Waregem weigerden. Zij vonden dat Osimhen een te grote fysieke achterstand had, waardoor een overgang na de medische testen werd afgeblazen.

Fysieke paraatheid
"Ik heb hartzeer als ik Osimhen bezig zie bij Charleroi. Maar ik zet mijn medische staf uit de wind. Zulte Waregem zocht in juli een direct inzetbare spits en de dokters spraken bij Osimhen over een schouder die nog niet geheeld was na een operatie, een onzekere knie en malaria. Dan waag je die sprong niet", aldus Francky Dury, trainer van Zulte Waregem.

Ook Club Brugge waagde zich niet aan de komst van Osimhen. "In Brugge dachten ze drie tot vijf maanden nodig te hebben om Victor weer helemaal competitief te krijgen", aldus Jean Gerard ­Benoit Czajka, de zaakwaarnemer van de Charleroi-spits. "Dat vond iedereen te lang."

Veel interesse
Inmiddels kan Charleroi de Nigeriaan verkopen voor circa vijftien miljoen euro, al moet het dan wel eerst de aankoopoptie lichten bij Wolfsburg. Die bedraagt 3,5 miljoen euro. Een peulschil, want de Carolo’s kunnen Osimhen voor minstens het vierdubbele doorverkopen.

Afgelopen winter deed AC Milan al een bod, maar twaalf miljoen euro bleek toen onvoldoende. Intussen is het lijstje geïnteresseerden alleen maar langer geworden. Zo mikken Lille, Stuttgart, Watford en Southampton op de komst van Osimhen.

Poll

Had Club Brugge hem toch moeten halen?

(314 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws