Myny geeft toe: Ja, ik ben benaderd voor KV Mechelen – Waasland-Beveren

Myny geeft toe: "Ja, ik ben benaderd voor KV Mechelen – Waasland-Beveren"

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 07:31wo 22-05-2019 om 07:31

Laatste update: woensdag 22 mei 2019 om 07:31wo 22-05-2019 om 07:31

Dinsdag kwamen tijdens de tuchtprocedure voor de Geschillencommissie Waasland-Beveren en haar bestuursleden aan bod. Ook spijtoptant en ex-speler van Waasland-Beveren, Olivier Myny, tekende present.

Myny geeft toe voor de bewuste KV Mechelen - Waasland-Beveren benaderd te zijn door één van zijn makelaars. "Thomas Troch zei: "Houd u wat in als je scoort tegen KV Mechelen, he Olivier. Want misschien ligt er wel een contract klaar", aldus de flankaanvaller, die momenteel bij OH Leuven speelt.

Op dat moment had Myny totaal niet door dat er sprake kon zijn van matchfixing. "Dat leek mij toen allemaal onschuldig. Pas toen ik besefte in wat ik plots belandde, heb ik daarover openlijk gepraat met de ondervragers. En later de bondscoördinator."

Volledige medewerking
Jesse De Preter, raadsman van Myny, geeft aan dat Thomas Troch en Walter Mortelmans – de andere, toenmalige makelaar van de speler – gelogen hebben. "Het is vreselijk storend dat zijn gewezen makelaars de geloofwaardigheid van Myny onderuit proberen halen. Terwijl hij altijd de waarheid heeft verteld en niemand in dit onderzoek zo goed heeft meegewerkt als hij."

Daarom besliste Myny dan maar om spijtoptant te worden bij de KBVB. "Hij heeft zijn volledige medewerking verleend om zich zo snel mogelijk opnieuw te kunnen focussen op het sportieve. En dat je dan strafvermindering kunt krijgen? Het zou er begot nog aan mankeren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws