Club Brugge is bijna zeker van derde plek, Gent zet Anderlecht onder druk na winst

10-05-2019 22:23 Laatste update: 23:43
14

KAA Gent heeft een goede zaak gedaan in de strijd om de vijfde plek. Op bezoek bij Standard toonden de Buffalo's een nieuw gezicht. Het won met 2-3 van de Rouches.

We kregen een wedstrijdbegin met goed voetbal en kansen over en weer. Beide clubs hadden duidelijk nog iets goed te maken na de slechte resultaten van de voorbije weken.

Wat Gent al heel wat wedstrijden niet konden doen, gebeurde nu wel. Het scoorde. Na nog geen vijftien minuten voetballen stond het 0-1 via Brecht Dejaegere. Een verdiende voorsprong, na de goede start van de Buffalo's.

Na het openingsdoelpunt nam Gent de voet van het gaspedaal, Standard profiteerde. Na een half uur voetballen kwam een knappe voorzet van Reginal Goreux tot bij Samuel Bastien, die maakte er 1-1 van.

Ondanks blessures van Timothy Derijck en Brecht Dejaegere bleef Gent vol voor die overwinning gaan. De Rouches hadden het moeilijk om in de tweede helft gelijke tred te houden met de gemotiveerde Buffalo's.

De Buffalo's stormden door, de Rouches kraakten. Met nog een halve helft te spelen stond het 1-2. Een knap afstandsschot van Jonathan David verschalkte Guillermo Ochoa. Gent leek op weg naar de eerste overwinning in Play-Off 1.

Spannend slot
Michel Preud'homme greep in en bracht Moussa Djenepo en Maxime Lestienne in de partij. Die konden ook voor de ommekeer zorgen. Het was Lestienne die tien minuten voor tijd de 2-2 maakte. De partij leek op een gelijkspel af te stevenen, tot de laatste minuut. David scoorde zijn tweede van de avond en de winnende treffer.

Door de winst komt Gent tot op drie punten van Anderlecht, dat zondag nog speelt tegen Antwerp. Antwerp heeft nog steeds twee punten voorsprong op Standard, terwijl Club Brugge nu bijna zekerheid heeft over de derde plek in de stand.