OFFICIEEL: Standard vindt akkoord met Watford en geeft Oulare herkansing

OFFICIEEL: Standard vindt akkoord met Watford en geeft Oulare herkansing

Gepubliceerd: maandag 6 mei 2019 om 17:20ma 06-05-2019 om 17:20

Obbi Oulare komt ook na dit seizoen uit voor Standard, zo maken de Luikenaars maandag bekend. De Rouches nemen de huurling over van het Engelse Watford FC, waar Oulare nooit een voet aan de grond kreeg. 

Watford nam Oulare in 2015 voor liefst acht miljoen euro over van Club Brugge. Oulare kwam in zijn eerste seizoen in Engeland slechts tot 50 speelminuten, verdeeld over drie matchen. Watford besloot voor 2016/17 dat het voor alle partijen beter was om Oulare elders te stallen. Zulte Waregem hapte toe, maar had na een half jaar al genoeg gezien. De boomlange spits (1,96) kon met een goal in elf partijen nooit zijn niveau van Club Brugge halen.

Nadien bracht een uitleenbeurt aan het Nederlandse Willem II wel beterschap. Helaas voor Oulare bleek Royal Antwerp FC volgens niet de juiste keuze. Drie goals in zestien matchen was andermaal een teleurstellende balans. Standard zag echter toekomst in hem en kwam afgelopen zomer tot een overeenkomst met Watford. De samenwerking is dit seizoen door vele blessures uitgelopen op een teleurstelling. Michel Preud'homme kon amper vier keer een beroep doen op zijn oude bekende. 2019/20 moet het jaargang van de herkansing worden.

Onbekend bedrag
De Luikenaars hadden naar verluidt de optie om Oulare voor vier miljoen euro over te nemen van Watford. Het is niet bekend of Standard dat bedrag op tafel heeft gelegd. Standard heeft in het persbericht namelijk geen uitlatingen gedaan over de transfersom

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws