KV Kortrijk op zucht van groepswinst, Union zorgt voor schitterende comeback

KV Kortrijk op zucht van groepswinst, Union zorgt voor schitterende comeback

04-05-2019 21:48 Laatste update: 22:43

De kans dat KV Kortrijk Play-Off 2B gaat winnen, is zaterdag nog een pak groter geworden. KV Kortrijk versloeg immers Waasland-Beveren. Enkel Zulte Waregem kan met de nodige mirakels KVK nog van de eerste plaats houden. In Play-Off 2A verloor KV Oostende. 

Play-Off 2B
KV Kortrijk – Waasland-Beveren: 2-1

Wie anders dan Felipe Avenatt maakte beide goals voor Kortrijk. De aanvaller gaf zo opnieuw een visitekaartje af aan de Belgische topclubs, die hem volgen. Alle goals vielen voor het halfuur om was. Het doelpunt van de bezoekers kwam op naam van Kristof D'Haene, die zijn eigen doelman te grazen nam. In het slot hield Sebastien Bruzzese Kortrijk tot twee keer toe knap overeind.

Cercle Brugge – Union: 2-3
Zaterdag zorgde Union voor een comeback in het Jan Breydelstadion. Met twee treffers leek Jeremy Taravel zich tot de held van Cercle Brugge te kronen. Zijn tweede van de avond was een prachtige vrije trap. Maar Cercle Brugge gaf de zege in de slotfase nog uit handen. Union scoorde nog drie keer tegen, waardoor de ploeg uit Brussel met de volle buit ging lopen. Percy Tau zette in de 95e minuut de eindstand op het bord.

KV Kortrijk voert Play-Off 2B nu aan met achttien punten. Op zondag nemen Royal Excel Moeskroen en Zulte Waregem het nog op tegen elkaar. Die match lijkt er enkel een voor de statistieken te worden. Als Zulte Waregem niet wint, dan is Kortrijk zeker van de groepwinst.

Play-Off 2A
Eupen - KV Oostende: 3-2
Beerschot Wilrijk - Westerlo: 3-2