Titelhoop is terug bij Club Brugge: KRC Genk moet nog naar ons komen

Titelhoop is terug bij Club Brugge: "KRC Genk moet nog naar ons komen"

03-05-2019 11:15
27

Club Brugge staat nog altijd zes punten achter op KRC Genk, een grote kloof met nog vier matchen te gaan. Na afgelopen speeldag leek Club de handdoek te gooien, maar dat geldt zeker niet voor Mats Rits.

Rits gelooft nog in een titelviering. "Met 13 op 18 leggen we eigenlijk mooie cijfers voor, maar Genk doet nog beter. Ze spelen erg goede Play-Offs. Het is gewoon een heel goede ploeg, dat kon je zien toen ze op Gent speelden. Onze opdracht is héél duidelijk nu: alle matchen winnen. Alle geloof is er nog", verzekert hij in Het Nieuwsblad.

Met een verplaatsing naar KAA Gent staat er wel een lastig karwei op het programma. "We spelen nog vier finales, en onze laatste rechte lijn begint zondag in de Ghelamco Arena. Natuurlijk hebben zij een voordeel met die zes punten voorsprong, maar Club heeft nog meer dan een waterkansje op de titel. We gaan nog niet te ver vooruitkijken. Laat ons eerst zelf onze wedstrijden winnen, en dan moeten we hopen op wat meeval. Genk komt ook nog naar Brugge."

Die onderlinge match kan nog cruciaal worden. "Niet vanzelfsprekend. Maar als je nog kampioen wil worden, moet je die punten pakken. Een andere optie is er niet."