Zorgen om Vertonghen: 'Spurs-verdediger ondergaat meerdere hersenscans'

Zorgen om Vertonghen: 'Spurs-verdediger ondergaat meerdere hersenscans'

01-05-2019 16:16 Laatste update: 17:01
1

Jan Vertonghen kwam dinsdagavond op zeer pijnlijke wijze in botsing met ploeg- en langenoot Toby Alderweireld. Vertonghen kon vanwege zijn hoofdblessure niet verder, nadat de medische staf hem toch kort terug het veld in liet gaan. Mogelijk is de schade bij Vertonghen toch groter dan de Spurs na de match lieten doorschemeren.

Mauricio Pochettino bleef na afloop achter zijn medische staf aan en zei ook dat Vertonghen in orde was. De situatie van Vertonghen is volgens The Sun zorgwekkender dan Pochettino aangaf. The Sun schrijft dat Vertonghen woensdag meerdere hersenscans heeft moeten ondergaan. Daaruit moet blijken of er met vertraging een hersenschudding is opgetreden.

Het staat al vast dat Vertonghen dit weekend niet inzetbaar is voor de competitiematch tegen AFC Bournemouth. Mocht de dokteren een hersenschudding vaststellen op basis van de gemaakte scans, dan wordt er aangenomen dat de 32-jarige verdediger er voor de return tegen zijn ex-club Ajax evenmin bij is. Tottenham moet volgende week de 0-1 nederlaag zien weg te poetsen om alsnog naar de finale in Madrid te mogen.