Na vertrek van Coucke: Pro League moet iemand als Patrick Janssens aanstellen

Na vertrek van Coucke: "Pro League moet iemand als Patrick Janssens aanstellen"

Gepubliceerd: dinsdag 30 april 2019 om 20:45di 30-04-2019 om 20:45

Laatste update: dinsdag 30 april 2019 om 20:47di 30-04-2019 om 20:47

Marc Coucke stopt als voorzitter van de Pro League, de vereniging van alle Belgische profclubs. Coucke wilde de macht van makelaars sterk inperken, dit tot ongenoegen van makelaarsvereniging BFFA. Toch is voorzitter Jesse De Preter niet blij met het vertrek.

"Nee, ik zie liever Marc Coucke aan het bewind van het Belgische voetbal dan de zoveelste buitenlander", geeft hij aan bij Sport/Voetbalmagazine. "Marc heeft die zaak snel willen doordrukken, maar dat hij weg is, maakt het er niet makkelijker op."

Coucke is vertrokken om belangenconflicten te vermijden. Dat kan De Preter wel begrijpen. "Ik zou aan het hoofd van de Pro League graag een onafhankelijk iemand zien, die geen twee petten tegelijk draagt, die goed is in communicatie en die mensen kan verbinden in plaats van ze te verdelen. Iemand als Patrick Janssens", noemt hij een verrassende naam.

Patrick Janssens was tot begin vorig jaar nog algemeen directeur bij KRC Genk, een functie die inmiddels door Erik Gerits is overgenomen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een topseizoen van Lukaku! De Rode Duivel was woensdag goed voor zijn 30ste doelpunt! #Lukaku #Inter #Internazionale #RodeDuivels #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #RomeluLukaku

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Zou Janssens een goeie kandidaat zijn?

(543 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws