Genk volgende week al kampioen? Het kan na twee van de vier vinkjes

Genk volgende week al kampioen? Het kan na twee van de vier vinkjes

27-04-2019 22:50 Laatste update: 23:00
23

KRC Genk won op speeldag zes van Play-Off 1 met 0-1 van KAA Gent. Door de zege kan Genk volgende week zondag al kampioen zijn. Het is wel mede afhankelijk van de resultaten van Club Brugge.

Vorige week gaf VoetbalPrimeur.be alle scenario's voor een mogelijk Genks titelfeest. Om op speeldag zeven kampioen te worden, moest er aan heel wat voorwaarden voldaan worden. Wat blijkt? Twee van de vier voorwaarden zijn al uitgekomen.

Antwerp helpt Genk
Op vrijdag begon de goednieuwsshow van Genk. Antwerp versloeg immers Standard. Door de nederlaag van de Rouches is Genk niet langer afhankelijk van de resultaten van Standard. Zaterdag vinkte Genk zelf een tweede voorwaarde af door van KAA Gent te winnen.

Op speeldag zeven moeten er dus nog aan twee voorwaarden voldaan worden. Genk moet thuis zelf winnen van Antwerp. The Great Old was tot nu toe wel de enige ploeg die Genk in Play-Off 1 kon verslaan. De laatste voorwaarde voor Genk is dat Club Brugge tegen Anderlecht en KAA Gent maximaal twee op zes pakt.

Genk kampioen zonder te spelen
Genk komt volgende week vrijdag al in actie tegen Antwerp. Club Brugge speelt pas op zondag tegen Gent. Moest Genk volgende week geen kampioen worden. Dan krijgt het een herkansing een speeldag later … op het veld van Club Brugge als de Limburgers minstens een punt pakken tegen Antwerp.