'Ajax schakelt door en wil Noors toptalent wegplukken bij Real Madrid'

'Ajax schakelt door en wil Noors toptalent wegplukken bij Real Madrid'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 21:40wo 24-04-2019 om 21:40

Ajax hoopt zich te versterken met Martin Odegaard. Dat meldt Voetbal International. De Noorse linkspoot van Vitesse moet de vierde zomerversterking van de Amsterdammers worden.

Ajax rondde woensdag de komst van Kjell Scherpen (FC Emmen) af en legde Kik Pierie (sc Heerenveen) en Razvan Marin (Standard Luik) al vast voor volgend seizoen. Odegaard is de volgende kandidaat-versterking op het lijstje van directeur Marc Overmars. De negentienjarige Noor speelde dinsdagavond nog met Vitesse tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena.

Odegaard wordt volgens Voetbal International 'al langere tijd intensief gevolgd door Ajax'. Bij Vitesse is hij dit seizoen goed voor acht doelpunten en negen assists. De Arnhemse club huurt Odegaard tot het einde van het seizoen van Real Madrid, waar zijn contract nog twee jaar doorloopt.

Met de komst van Odegaard wil Ajax voorsorteren op het mogelijke vertrek van onder meer Hakim Ziyech. De kans is groot dat 26-jarige international van Marokko in de zomer vertrekt naar het buitenland. Ajax zou niet de enige club zijn die op Odegaard aast. De jonge Noor staat volgens VI ook in de belangstelling van clubs uit Spanje.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws