'Mogelijke straf KV Mechelen kan positieve gevolgen hebben voor ... Anderlecht'

'Mogelijke straf KV Mechelen kan positieve gevolgen hebben voor ... Anderlecht'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 23:14di 23-04-2019 om 23:14

Laatste update: dinsdag 23 april 2019 om 23:22di 23-04-2019 om 23:22

Voor KV Mechelen worden het enkele bange dagen en weken. Het bondsparket eist namelijk, net als voor Waasland-Beveren overigens, dat de promovendus terug degradeert naar Eerste Klasse B. Stiekem hoopt ... RSC Anderlecht daar misschien ook wel op.

Die mogelijke degradatie kan Anderlecht uiteraard niet al te veel schelen, maar als KV Mechelen veroordeeld wordt, verliest het ook haar Europese licentie. Dat zou wél interessant kunnen zijn voor paars-wit. Dan moet het wel hopen dat KVM in de bekerfinale op 1 mei aan het langste eind trekt tegen KAA Gent.

Het Nieuwsblad weet namelijk dat het Europese ticket bij een veroordeling van Malinwa terug naar de competitie verplaatst wordt. Het nummer drie uit Play-Off 1 zou dan rechtstreeks geplaatst zijn voor de poulefase van de Europa League.

Het beste ticket voor de voorrondes van de EL verschuift dan naar het nummer vier van de eindstand, terwijl het laatste ticket overblijft voor de winnaar van het duel tussen de winnaar van Play-Off 2 en ... het nummer vijf uit Play-Off 1. Dat zou dan Anderlecht kunnen zijn, dat momenteel vijfde staat.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zou jij blij zijn om op deze manier een Europees ticket te bemachtigen?

(441 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws