'Ook extrasportief krijgt Anderlecht klappen: boete opgelegd na topper tegen Club'

'Ook extrasportief krijgt Anderlecht klappen: boete opgelegd na topper tegen Club'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 22:02di 23-04-2019 om 22:02

RSC Anderlecht zit in de hoek waar de klappen vallen. Sportief draait het helemaal vierkant, wat de supporters doet twijfelen aan het DNA van de club. De ingrepen van de fans zorgen echter voor nieuwe problemen. Anderlecht moet immers een boete betalen.

Tegen Standard Luik gingen de Brusselse fans zwaar uit de bocht, maar eerder hadden die zich ook al verkeerd gedragen in de topper tegen Club Brugge (2-3). Toen werden er onder meer bekertjes en aanstekers het veld opgegooid. Daarnaast moesten de veiligheidsdiensten verschillende pyrotechnische middelen doven.

RTBF weet nu dat Anderlecht daarvoor gestraft zal worden. De recordkampioen moet een boete van 3500 euro ophoesten. Dat heeft de Geschillencommissie dinsdag beslist. De commissie baseert zich op het rapport van scheidsrechter van dienst Bram Van Driessche.

Daar blijft het mogelijk niet bij voor Anderlecht. Deze donderdag moet de club zich verantwoorden voor de wanpraktijken op Sclessin. Daar eist de Belgische voetbalbond een straf van 5000 euro én mogelijk een match achter gesloten deuren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws