Ophef na niet-gefloten strafschop voor Club Brugge: Alweer dezelfde VAR

Ophef na niet-gefloten strafschop voor Club Brugge: "Alweer dezelfde VAR"

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 11:29di 23-04-2019 om 11:29

Laatste update: dinsdag 23 april 2019 om 11:44di 23-04-2019 om 11:44

Terwijl KRC Genk op toerental komt in Play-Off 1, liet Club Brugge voor de tweede week op rij een steek vallen. Tom Boudeweel vermeldt erbij dat Blauw-Zwart tot tweemaal toe pech had met het (niet-)optreden van de VAR.

"Club Brugge ondervond voor de tweede opeenvolgende keer problemen met de videoscheidsrechter. Vorige week was er handspel van Mechele, bestraft met een penalty die er geen had mogen zijn. "Foute communicatie", klonk het", opent de radioman op de website van Sporza.

Op Antwerp was het weer van dat. "En gisteren was er die beenveeg van Van Damme in de eigen 16. Weer was er discussie over penalty of niet. De scheidsrechter floot niet, de VAR reageerde niet. Geen clean error blijkbaar, na wat toch een duidelijke penalty leek. De frustratie in Brugge was terecht."

Geen communicatie
Opvallend genoeg was het dezelfde videoref die Club Brugge op Genk al eens niet goed gezind was. "Je kan je de vraag stellen of het een goed idee was om dezelfde videoreferee te sturen als in Genk - Brugge. Twee weken op een rij kregen we commotie met dezelfde VAR", aldus Boudeweel.

En ondertussen heeft scheidsrechtersbaas Johan Verbist nog geen teken van leven gegeven na het handsbal-incident van tijdens Genk-Club Brugge. "Maar waar de hele voetbalwereld op zit te wachten: waarom is er nog niet gecommuniceerd over het geval van vorige week? Bizar."

Poll

Was het een strafschop?

(1950 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws