Benzema maakt zich onsterfelijk met hattrick bij winnend Real Madrid

21-04-2019 18:25

Real Madrid mag blijven hopen op plek twee in de Primera Division. In eigen huis won De Koninklijke dankzij een hattrick van Karim Benzema met 3-0 van Athletic Bilbao, waardoor de voorsprong van Atlético Madrid nog vier punten is.

Real worstelde in Bernabéu lang met Athletic, dat de zaken defensief goed voor elkaar had en er zelf af en toe kon uitkomen. Toni Kroos en Karim Benzema waren na ongeveer een half uur spelen dichtbij de openingstreffer, terwijl Iñigo Lekue namens Athletic dichtbij was. Veel hoogtepunten leverde de eerste helft niet af.

Vroeg in de tweede helft opende Benzema de score. Real onderschepte de bal op eigen helft, waarna de Fransman uiteindelijk kon binnenkoppen op aangeven van Marco Asensio. Een kwartier voor tijd scoorde Benzema opnieuw met het hoofd. Luka Modric legde de bal uit een corner perfect op het hoofd van de 31-jarige goalgetter. Vlak voor tijd completeerde hij zijn hattrick nadat de Athletic-keeper een fout maakte bij het uitkomen.

Atlético speelt woensdag in eigen huis tegen Valencia.