Ceulemans looft gedurfde beslissing van Leko: De juiste keuze gemaakt

Ceulemans looft gedurfde beslissing van Leko: "De juiste keuze gemaakt"

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 20:16za 20-04-2019 om 20:16

Onder Ivan Leko lijkt Club Brugge een nieuwe stap gezet te hebben. Het strijdt jaarlijks om de titel en wil dat ook met goed voetbal doen. Dé grote figuur in het aanvallende spel van Club Brugge is Hans Vanaken.

Ex-Bruggeling Jan Ceulemans ziet een hele andere Vanaken onder Leko. "Hij is in veel matchen bepalend. Leko heeft de juiste keuze gemaakt door Refaelov en Vazquez weg te sturen en van Vanaken de enige spelmaker te maken", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Dat heeft zijn vertrouwen de hoogte in gejaagd. Als de spelers ervoor gaan, is het al voldoende voor de supporters. Dat is een groot verschil met Anderlecht, waar er ook gewonnen moet worden in stijl", aldus Ceulemans.

De Caje ziet ook nog andere spelers met het 'Club-DNA' rondlopen. "Club Brugge, dat is inzet en mentaliteit. Een type als Wesley: een sterke beer die er altijd voor gaat. Of Vormer: een opstoker die er zijn kop voor legt. Zelfs als het minder loopt, gaat hij er elke match tegenaan. Daarom is hij ook zo populair. Ook Vanaken straalt voor mij dat DNA uit", geeft Ceulemans aan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws