Denayer zet goede stap richting Champions League met Olympique Lyon

19-04-2019 23:01

Olympique Lyon weet na drie nederlagen op rij weer wat winnen is. Mede dankzij een treffer van Memphis Depay won de nummer drie van Frankrijk voor eigen publiek van nummer twaalf Angers: 2-1.

Lyon kon tegen Angers vertrouwen tanken na een dramatische serie van drie nederlagen op rij. Jason Denayer begon in de basis en zag hoe Lyon in de eerste helft een stuk beter was dan Angers. Memphis Depay haalde na iets minder dan een kwartier spelen de trekker over, toen Lyon kon kon counteren. Het was het eerste doelpunt van Memphis in 47 dagen. De voorsprong van Lyon werd dankzij Martin Terrier nog voor de rust verdubbeld.

In de tweede helft solliciteerde Lyon nadrukkelijk naar een ruime overwinning, echter had Angers het defensief goed op een rijtje. De thuisploeg maakte het in de slotfase nog spannend dankzij een eigen doelpunt van Lucas Tousart, maar de gelijkmaker viel niet meer.

Met nog zes wedstrijden te gaan is de kans groot dat Lyon ook volgend seizoen actief is in de Champions League.