'Anderlecht en Club Brugge zoeken akkoord over bezoekende fans'

'Anderlecht en Club Brugge zoeken akkoord over bezoekende fans'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 13:00do 18-04-2019 om 13:00

Anderlecht en Club Brugge zijn dan wel rivalen, maar toch zitten de clubs volgens Sport/Voetbalmagazine rond de tafel. Ze willen allebei het aantal bezoekende fans verhogen.

Beide clubs zouden willen afspreken om in de onderlinge duels terug 1.000 bezoekers binnen te laten. Vooral de fans van Anderlecht houden al langer acties tegen de steeds kleiner wordende uitvakken bij sommige eersteklassers. Zo kochten ze op verplaatsing bij Kortrijk, Eupen, Waasland-Beveren, Cercle Brugge en KV Oostende tientallen tickets voor de thuisvakken, of hun aanwezigheid daar vervolgens discreet kenbaar te maken.

"De kern van het probleem is simpel: de bezoekersvakken worden elk jaar kleiner. Nog niet zo lang geleden waren we op verplaatsing met 1300 tot 1400, nu is dat gezakt naar 1000", aldus een vertegenwoordiger van Mauve Army. "De burgemeesters denken: hoe minder bezoekende supporters, hoe minder werk. Als voetbal een volkssport wil blijven, dan moeten we bepaalde overheidsmaatregelen aanvallen. De brieven en boetes nemen we erbij."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws