Na Standard - Anderlecht moeten de Brusselaars vrezen voor zware gevolgen

Na Standard - Anderlecht moeten de Brusselaars vrezen voor zware gevolgen

12-04-2019 23:18 Laatste update: 23:59
20

De topper tussen Standard en Anderlecht werd na een 2-0 stand al stopgezet. De fans van Anderlecht misdroegen zich en gooiden meermaals vuurpijlen op het veld. Scheidsrechter Erik Lambrechts staakte de wedstrijd uiteindelijk. Anderlecht moet nu vrezen voor zware gevolgen.

Het Nieuwsblad weet dat RSC Anderlecht nu zeker een boete van 50.000 euro zal moeten betalen. In het interne reglement staat dat al vast als de boete voor de clubs. Maar dat is niet het enige waar paars-wit nu voor moet vrezen.

Zo is de kans bijzonder groot dat Anderlecht nu een 5-0-forfaitnederlaag lijdt. Officiële bevestiging is daar echter nog niet van. Daar kan de scheidsrechter niet over beslissen, maar dat lijkt al zo goed als zeker te zijn. Op dat officiële nieuws is het nog wachten tot het Bondsparket een vordering doet en de Geschillencommissie zich uitspreekt over de zaak.

Daar blijft het niet bij, want ook een wedstrijd achter gesloten deuren dreigt voor de Brusselaars. Het bondsreglement geeft aan dat die sanctie voorwaardelijk of effectief kan zijn. Anderlecht kan nadien altijd nog in beroep gaan.

Lees ook: Dieptepunt bij Anderlecht, supporters verwonden fans van Standard