Anderlecht zal geen rol meer spelen: Ze moeten de gifbeker helemaal leegdrinken

Anderlecht zal geen rol meer spelen: "Ze moeten de gifbeker helemaal leegdrinken"

11-04-2019 17:35 Laatste update: 17:38
9

Het komt niet meer goed voor RSC Anderlecht dit seizoen. Dat is de mening van analist Aad De Mos. De Brusselaars begonnen met nul op negen aan de Play-Offs en zijn na drie speeldagen al uitgeteld in de titelstrijd.

"Anderlecht zal de gifbeker helemaal leeg moeten drinken", vertelt De Mos bij Bingoal Belgium. "Ze gaan naar mijn idee de zesde plaats behalen en na 55 jaar voor de eerste keer geen Europees voetbal spelen. Wat mij betreft kunnen er twee spelers blijven bij Anderlecht. De rest voldoet niet aan de kwaliteiten en het DNA."

"Wie dat zijn? Yari Verschaeren en Francis Amuzu. Je zal moeten doorselecteren en met de grove borstel door de selectie gaan", vervolgt De Mos. "Wie daarvoor de verantwoorlijkheid draagt? Je moet het verleden voor Marc Coucke natuurlijk wel meetellen. Frank Arnesen moet afgerekend worden op volgend seizoen."

"Ik ben benieuwd, want het moet er 'boenk' op zijn. Coucke heeft nu wat meer afstand genomen, dat vind ik heel verstandig. Mbokani terughalen? Begin er alstublieft niet mee. Coucke moet zich omringen door mensen die het goed menen met hem en met Anderlecht. Op die manier moet je dat opnieuw opbouwen."

Na de drie opeenvolgende nederlagen rijzen er de eerste twijfels over Fred Rutten bij. De Nederlander is maar een tussenpaus. "Het Belgische voetbal is een moeilijke competitie. Je moet verschillende systemen kunnen hanteren en veelzijdig zijn en niet enkel volgens het Hollandse systeem spelen", besluit De Mos.