'Ajax huurde ex-mental coach van Anderlecht in, Troost had aandeel in CL-succes'

'Ajax huurde ex-mental coach van Anderlecht in, Troost had aandeel in CL-succes'

05-04-2019 20:44
1

John Troost claimt dat hij door assistent Alfred Schreuder is ingehuurd om de spelers van Ajax voor vijf Champions League-wedstrijden te stimuleren en te motiveren. Dat vertelt de posivititeitsgoeroe/energetisch coach bij Omroep Gelderland.

Troost vertelt dat hij een aandeel heeft in het Champions League-succes van Ajax tegen onder meer Real Madrid. "Wie me heeft ingehuurd? Dat ligt altijd gevoelig. Ik heb veel met Alfred Schreuder gewerkt bij FC Twente. Hij weet dat het werkt en gelooft erin. Daarom heeft hij me ingehuurd om voor vijf wedstrijden in de Champions League te zorgen dat de spelers van Ajax ineens heel veel energie hadden, dat alles goed viel en zij het geluk aan hun zijde hadden", zegt Troost. 

Troost wordt onder meer een gekkie en kwakzalver genoemd. Dat raakt hem. "Het voelt soms heel oneerlijk en onrechtvaardig. Ik begrijp het wel, omdat men bang is voor een nieuwe waarheid, om succes te delen en om uit te komen voor iets nieuws."

Ook in ons land was Troost even actief. In 2012 werd hij door Anderlecht ingehuurd toen het stroef liep. Enkele weken/maanden later slaagde paars-wit er nog in om kampioen te worden.