Ramos zorgt voor feest in Valencia met panenka, supertalent Kean maakt zijn eerste

Ramos zorgt voor feest in Valencia met panenka, supertalent Kean maakt zijn eerste

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 22:42za 23-03-2019 om 22:42

Laatste update: zaterdag 23 maart 2019 om 22:44za 23-03-2019 om 22:44

Spanje en Italië zijn foutloos begonnen aan hun EK-kwalificatie. De oppermachtige Spanjaarden dreigden in Valencia even te struikelen over Noorwegen, maar hielden de punten in eigen huis. De nieuwe Azzurri-generatie hielp Italië in Udine voorbij Finland.

Groep D
Georgië - Zwitserland: 0-2
Gibraltar - Ierland: 0-1

Groep F
Malta - Faeröer: 2-1
Zweden - Roemenië: 2-1
Răzvan Marin van Standard en zijn landgenoten van Roemenië - waaronder Nicolae Stanciu en Alexandru Chipciu - gingen tegen Zweden de boot in. Via Robin Quaison en Viktor Claesson kwam de thuisploeg nog voor de rust op een dubbele voorsprong. Claudiu Keseru scoorde na de rust nog tegen. 

Spanje leek een probleemloze avond tegemoet te gaan in Noorwegen. Rodrigo opende na een kwartier al de score op aangeven van Jordi Alba: 1-0. Twintig minuten voor tijd ging Johnsen echter onderuit na een potje vrij worstelen met Inigo Martinez: Joshua King zorgde uit de toegekende strafschop voor 1-1. Niet veel later mocht ook Spanje een strafschop nemen. Aanvoerder Sergio Ramos velde doelman Rune Jarstein met een panenka: 2-1.

Groep J
Liechtenstein-Griekenland 0-2
Bosnië en Herzegovina-Armenië 2-1
Italië - Finland: 2-0
Ook Italië kwam in eigen huis al snel tot scoren. Nicolò Barella legde van afstand aan en schoot tussen een woud van benen door, waarna de eerste interlandgoal van de Cagliari-middenvelder een feit was. Na rust bekroonde het achttienjarige supertalent Moise Kean zijn eerste basisplek met zijn eerste interlandgoal: 2-0. De Juventus-aanvaller is nu de eerste speler uit de 21ste eeuw die voor Italië heeft gescoord.

Lees meer over: Standard Luik

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws