Is Carrasco basisplek kwijt? Martinez brengt meteen duidelijkheid

Is Carrasco basisplek kwijt? Martinez brengt meteen duidelijkheid

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 20:01za 23-03-2019 om 20:01

De voorbije interlands pakte Roberto Martinez uit met Thorgan Hazard op de linkerflank. De broer van Eden lijkt zo de basisplek van Yannick Carrasco overgenomen te hebben. Al spreekt Martinez dat tegen.

Volgens Martinez maakt Carrasco zeker nog deel uit van zijn plannen bij de Rode Duivels. "Carrasco is zijn plaats niet kwijt aan Thorgan Hazard", gaf de bondscoach duidelijk aan op zijn persconferentie zaterdag.

Nochtans mocht Carrasco de voorbije interlands niet starten aan een wedstrijd. "De vorige interlands kon hij er door een paspoortproblemen niet bij zijn en greep Thorgan zijn kans. Er is geen sprake van een vast elftal, wel van spelers die we naargelang omstandigheden en vorm inpassen. Concurrentie moeten we aanmoedigen. Yannick blijft een belangrijke speler voor ons", aldus Martinez.

Carrasco zit momenteel aan 34 interlands voor de Rode Duivels. Daarin was hij goed voor vijf doelpunten. Ook tegen Cyprus lijkt de flankspeler op de bank te moeten beginnen.

Plaats een reactie

DOMI +651
zaterdag 23 maart 2019 om 21:18
Dat is steeds de manier van verwoorden van de bondscoach om niemand voor het hoofd te stoten dat hij zegt dat Carrasco natuurlijk nog evenzeer bij de ploeg hoort en dat zal ook zo wel zijn om de ploeg in de breedte voldoende ruim te houden, maar we zien wel dat Thorgan (tijdelijk) de fakkel heeft overgenomen.
Vind ik leuk
zaterdag 23 maart 2019 om 22:14
Een beetje Yin en Yang
Vind ik leuk
Basvyncke +911
zondag 24 maart 2019 om 07:59
De jonge Hazard is op dit moment veel beter dan Carrasco. Toen enkele jaren geleden Atlético dankzij Carrasco de finale van de champions league haalde leek hij een prachtige toekomst voor zich te hebben. Het daarop volgende seizoen kwam de breuk met Simeone en toen kwam de keuze voor het geld. Jammer, maar Thorgan heeft lang in stilte gebouwd aan zijn carrière. Hij kwam uit de schaduw van zijn broer en lijkt zelfs
klaar om een toptransfer te maken deze zomer. Dus... Ja Thorgan wordt onze vaste man op de linkerkant... Carrasco, Chadli en Jordan Lukaku lijken me niet onmiddellijk in staat hun plaats terug op te eisen. Te onregelmatig, te oud, te zwakke competitie... Thorgan steekt er met kop en schouders boven uit.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws