Ik vind dat Eden drie uitdagingen moet toevoegen aan zijn bucketlist

"Ik vind dat Eden drie uitdagingen moet toevoegen aan zijn bucketlist"

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 14:55za 23-03-2019 om 14:55

Steeds meer profileert Eden Hazard zich als de beste Belgische voetballer aller tijden. Ook afgelopen donderdag tegen Rusland (3-1) was hij weer uiterst bepalend. Voor Marc Degryse is er al lang geen twijfel meer. Desondanks legt de analist de lat nóg wat hoger.

"Eigenlijk heeft het lang geduurd vooraleer hij iedereen daarvan heeft kunnen overtuigen", verwijst Degryse naar het enorme talent van Hazard bij Het Laatste Nieuws. "Als we eerlijk zijn, heeft het geduurd tot het WK in Rusland. Het heeft te maken met zijn karakter. Voor Hazard hoeft het niet zo nodig om elke dag en elke match te bewijzen dat hij de beste is."

"'Als ik dat één keer heb getoond, is het toch duidelijk?', redeneert hij", kruipt Degryse in het hoofd van de dribbelkont. "Eén keer de beste zijn in Frankrijk, één keer de beste zijn in Engeland - ça suffit. Die twee andere jongens hebben wél de drang om dagelijks de concurrentie te overvleugelen... Maar zo zit Hazard nu eenmaal in elkaar, en we gaan hem nu niet meer veranderen."

Bucketlist
Degryse waagt toch een podium. "Toch zou ik hem willen uitdagen. Ik vind dat Eden drie uitdagingen moet toevoegen aan zijn bucketlist. Een keertje de Champions League winnen met Real Madrid, Europees kampioen worden met de Rode Duivels, en de Gouden Bal winnen. Mogelijk komt alles samen in de zomer van 2020", kijkt de voormalige Gouden Schoen voorbij.

"Real zal in het tussenseizoen bouwen aan een nieuwe sterrenploeg, en misschien kunnen ze op die manier volgend jaar alweer de Champions League winnen. Diezelfde zomer is het ook niet denkbeeldig om het EK te winnen. En áls dat lukt, zal het zijn omdat Hazard een uitstekend toernooi heeft gespeeld, en dan wint hij automatisch de Gouden Bal."

Poll

Is Hazard de beste Belgische voetballer aller tijden?

(164 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws