Courtois zal fout meteen vergeten: “Dat zit bij hem in de genen”

Courtois zal fout meteen vergeten: “Dat zit bij hem in de genen”

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 08:12za 23-03-2019 om 08:12

Thibaut Courtois ging pijnlijk de fout in de tegen Rusland. Gelukkig zonder grote gevolgen, want de Rode Duivels wonnen de interland met 3-1. Mental coach Jef Brouwers geeft zijn mening over de blunder tegenover De Standaard.

Brouwers werd ook al door de Rode Duivels geconsulteerd en werkte al samen met Courtois. “IJskonijnen bestaan gewoon. En als die al bestaan, dan worden ze gekapt uit ijs. Waarmee ik wil zeggen dat een mens altijd gevoelens zal hebben. Met denken alleen kan je die niet zomaar wegduwen.”

“Hoe erger het incident is, hoe meer mensen daarmee bezig zullen zijn en erop zullen focussen”, vervolgt Brouwers. “Maar een doelman als Courtois, die zo’n carrière achter de rug heeft, is ontzettend hard gewapend om met die stress om te kunnen gaan. Eigenlijk moeten we niet zoeken naar een uitleg voor zijn fout, wel naar een manier om alles af te sluiten.”

Courtois kent een moeilijke periode. Ook bij zijn club Real Madrid speelt de sluitpost plots tweede viool na de terugkeer van hoofdtrainer Zinedine Zidane. Toch denkt Brouwers dat hij zijn fout meteen zal vergeten. “Zo’n fout vergeet hij meteen, dat zit bij hem in de genen. Wanneer anderen beginnen te twijfelen, blijft hij zijn ding doen”, besluit de mental coach.

Poll

Heeft Brouwers hier gelijk?

(34 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws