Vaessen openhartig over KRC Genk: Of ik dat fijn vind, is een andere zaak

Vaessen openhartig over KRC Genk: "Of ik dat fijn vind, is een andere zaak"

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 10:45do 21-03-2019 om 10:45

Laatste update: donderdag 21 maart 2019 om 10:47do 21-03-2019 om 10:47

Jos Vaessen wordt vandaag 75 jaar. Hij zit nog altijd in de algemene vergadering van KRC Genk, maar niet meer in de raad van bestuur. Dat is duidelijk niet zijn eigen keuze.

"De huidige Genkse raad van bestuur is samengesteld uit een ploeg die een generatie jonger is dan ik. Ik paste daar dus niet meer in", vertelt hij in Het Belang Van Limburg. "En ik heb het grote nadeel - dat weet ik goed genoeg van mezelf - dat ik nogal weeg in vergaderingen. Dus aanvaard ik dat ik niet meer in de raad van bestuur zit."

"Of ik dat fijn vind, is een andere vraag. Maar heel mijn leven staat wel nog in functie van de wedstrijden van KRC Genk. Dus als ik volgende week op verlof ga, dan weet je dat KRC Genk die week niet voetbalt. Ik ben door en door een Genkie. Geen gram minder dan toen ik voorzitter was. Ik ga nu zelfs naar de jeugd kijken. Dat deed ik tot een jaar geleden niet."

KRC Genk is op weg naar de landstitel, maar Vaessen is voorzichtig. "Het Pozuelo-dossier komt onvoorstelbaar ongelegen. Ik vind dat de raad van bestuur daar zeer goed werk geleverd heeft. Het is wel jammer dat hij weg is, afwachten hoe we dat zullen opvangen. Zonde, want we zijn aan een onvoorstelbaar mooi jaar bezig."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws