De Condé over DNA KRC Genk: “Het mag iets meer zijn wat mij betreft”

De Condé over DNA KRC Genk: “Het mag iets meer zijn wat mij betreft”

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 08:11do 21-03-2019 om 08:11

KRC Genk gaat als leider Play-Off 1 in. De Limburgers brengen dit seizoen mooi voetbal op de mat. Tegenover Sport/Voetbalmagazine geeft sportief directeur Dimitri De Condé aan wat het DNA van KRC Genk is.

“Dat moet komen vanuit onze academie. Verzorgd voetbal, technisch vaardige spelers. Plus het Mijnverhaal, je truitje nat willen maken”, begint De Condé. “Vraag is ook: willen wij alleen de club van Limburg zijn, of willen we meer zijn? Wat mij betreft, mag het iets meer zijn, zonder arrogant te worden.”

KRC Genk is een club van het volk. “Het mag allemaal ook iets fanatieker, qua beleving, ook bij de spelers. Wij beschikken niet over een voorzitter die op de moeilijke momenten extra geld op tafel kan gooien. Het voordeel daarvan is dat wij wel een club van het volk kunnen blijven, maar het mag hier geen geldcommercie worden.”

“Op een bepaald moment was er een perceptie van Genk als een club van kopen en verkopen”, gaat De Condé verder. “We zijn goede verkopers, maar alleen verkopen mag hier niet de insteek zijn, al blijven die uitgaande transfers nodig om financieel rond te komen.”

Poll

Vind jij dit ook?

(279 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws