Tielemans laat zich uit over ontslag Henry: “Ik vond het verschrikkelijk”

Tielemans laat zich uit over ontslag Henry: “Ik vond het verschrikkelijk”

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 07:25do 21-03-2019 om 07:25

Thierry Henry werd na drie maanden ontslagen bij AS Monaco. De coach kende Youri Tielemans al van de Belgische nationale ploeg en kwam hem ook tegen bij de Franse club. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat Tielemans zich uit over zijn ontslag.

Henry werd al snel de laan uitgestuurd bij het noodlijdende Monaco. “Ik vond het vooral verschrikkelijk voor hem. Elke trainer zou balen om in die omstandigheden ontslagen te worden. Hij heeft slechts drie maanden gekregen om een team neer te zetten. (waarna Jardim weer werd aangesteld, red.) Toen Henry eindelijk naar een vaste ploeg aan het toewerken was, werd hij op straat gezet.”

Tielemans denkt dat Henry nog een grote trainer kan worden. “Ik vond hem al uitstekend als assistent bij de Rode Duivels. Met zijn ervaring en winnaarsmentaliteit. Hij bleef dikwijls aan tafel hangen met ons en tijdens de gesprekken kwamen alle onderwerpen aan bod. Op het veld coachte hij ons de hele tijd, maar hij kon ook heel hard zijn. En als hoofdtrainer was Henry nog veeleisender voor de spelers. Er was een lijn die je maar beter respecteerde. Bij Monaco heeft hij helaas niet de tijd gekregen om zijn boodschap over te brengen”, aldus Tielemans.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws