Pleidooi voor nieuwe tempel: 'Nationale trots verdient state-of-the-art stadion'

Pleidooi voor nieuwe tempel: 'Nationale trots verdient state-of-the-art stadion'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 23:44di 19-03-2019 om 23:44

De kogel is door de kerk: het Koning Boudewijnstadion wordt straks omgebouwd tot de Golden Generation Arena. Zowel onze nationale voetballers als atleten zullen daar vanaf 2022 het beste van zichzelf geven. De Belgische voetbalbond geeft toelichting bij de beslissing.

'Een vaststelling: onze Rode Duivels voeren de FIFA World Ranking aan; we beschikken over een generatie topatleten die Olympisch, Wereld- of Europees kampioen zijn en onze supporters zijn ook de beste ter wereld. Deze gouden generatie, die uniek is in onze sportgeschiedenis, beschikt helaas niet over een stadion dat voldoet aan de hedendaagse noden', opent de KBVB haar pleidooi op de eigen webstek.

De KBVB en de Memorial bundelen hun krachten om ervoor te zorgen dat deze generatie topsporters en deze buitengewone supporters krijgen wat ze verdienen: een moderne sporttempel. Het is de hoogste tijd om in actie te komen, zodat onze nationale trotsen over een state-of-the-art stadion kunnen beschikken om op sportief vlak nog meer te schitteren in België', klinkt het verder.

Renovatie van traditie
'Het Koning Boudewijnstadion is een stadion met een rijk verleden, dat echter op geen enkel vlak aan de moderne noden voldoet. We willen terug aanknopen met ons rijke verleden en fier kunnen zijn op onze nieuwe sporttempel waarvan de beelden de wereld rondgaan. Voor de bouw van de Golden Generation Arena gaan we uit van een volledige renovatie van het Koning Boudewijnstadion', licht de KBVB de plannen concreet toe.

'Bovendien wordt de capaciteit van deze nieuwe infrastructuur teruggebracht tot 40.000, wat de mobiliteit en de leefbaarheid van dit project alleen maar ten goede komt. De bouw van de Golden Generation Arena is een investering waarvoor een enorme steun bestaat. We kunnen rekenen op de massale steun van de supporters, van onze sporters, van de UEFA en de IAAF. Dit project wordt tevens gedragen door een ruime politieke consensus.'

'Voor de financiering ervan (budget tussen 150 en 200 miljoen Euro), rekenen de initiatiefnemers op publieke middelen. We willen aantonen dat het nog steeds mogelijk is om grote openbare projecten in ons land te realiseren', besluit de KBVB met een positieve boodschap richting de politiek.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws