Pleidooi voor nieuwe tempel: 'Nationale trots verdient state-of-the-art stadion'

Pleidooi voor nieuwe tempel: 'Nationale trots verdient state-of-the-art stadion'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 23:44di 19-03-2019 om 23:44

De kogel is door de kerk: het Koning Boudewijnstadion wordt straks omgebouwd tot de Golden Generation Arena. Zowel onze nationale voetballers als atleten zullen daar vanaf 2022 het beste van zichzelf geven. De Belgische voetbalbond geeft toelichting bij de beslissing.

'Een vaststelling: onze Rode Duivels voeren de FIFA World Ranking aan; we beschikken over een generatie topatleten die Olympisch, Wereld- of Europees kampioen zijn en onze supporters zijn ook de beste ter wereld. Deze gouden generatie, die uniek is in onze sportgeschiedenis, beschikt helaas niet over een stadion dat voldoet aan de hedendaagse noden', opent de KBVB haar pleidooi op de eigen webstek.

De KBVB en de Memorial bundelen hun krachten om ervoor te zorgen dat deze generatie topsporters en deze buitengewone supporters krijgen wat ze verdienen: een moderne sporttempel. Het is de hoogste tijd om in actie te komen, zodat onze nationale trotsen over een state-of-the-art stadion kunnen beschikken om op sportief vlak nog meer te schitteren in België', klinkt het verder.

Renovatie van traditie
'Het Koning Boudewijnstadion is een stadion met een rijk verleden, dat echter op geen enkel vlak aan de moderne noden voldoet. We willen terug aanknopen met ons rijke verleden en fier kunnen zijn op onze nieuwe sporttempel waarvan de beelden de wereld rondgaan. Voor de bouw van de Golden Generation Arena gaan we uit van een volledige renovatie van het Koning Boudewijnstadion', licht de KBVB de plannen concreet toe.

'Bovendien wordt de capaciteit van deze nieuwe infrastructuur teruggebracht tot 40.000, wat de mobiliteit en de leefbaarheid van dit project alleen maar ten goede komt. De bouw van de Golden Generation Arena is een investering waarvoor een enorme steun bestaat. We kunnen rekenen op de massale steun van de supporters, van onze sporters, van de UEFA en de IAAF. Dit project wordt tevens gedragen door een ruime politieke consensus.'

'Voor de financiering ervan (budget tussen 150 en 200 miljoen Euro), rekenen de initiatiefnemers op publieke middelen. We willen aantonen dat het nog steeds mogelijk is om grote openbare projecten in ons land te realiseren', besluit de KBVB met een positieve boodschap richting de politiek.

Lees meer over:Rode DuivelsBelgië

Plaats een reactie

agdh +2360
woensdag 20 maart 2019 om 00:23
Ik zou toch altijd voor 50 000 gaan, desnoods met uitschuifbare tribunes,
40 000 met atletiek piste en als het voetbal is verdwijnt de piste onder de tribunes en is de capaciteit 50 000
Vind ik leuk
JeffPaeter +149
woensdag 20 maart 2019 om 00:45
40.000 vind ik ietjes nipt. En die atletiek piste verpest het net zoals de Napoli stadion: ge ziet helemaal niets!
Vind ik leuk
wesleyvb +1373
woensdag 20 maart 2019 om 01:14
Renovatie aub he! een ploeg die eerste staat in de FIFA ranking ! allemaal topspelers, elk land heeft een mooi modern stadion voor hun nationale ploeg en hier liggen ze elkaar allemaal dwars! en waarom moet het in Brussel zijn? Belgie is toch Belgie, Als dat nu in Brussel is of Antwerpen of Limburg of de Ardennen, als het maar een ideale plaats is met genoeg parking! Renovatie haha de muren tegen vocht injecteren en een laag Rubson in de kelder smeren, die zijn gek
Vind ik leuk
TageMeister +9207
woensdag 20 maart 2019 om 06:39
Geld voor de vuilnisbak!

De locatie is zo fout!
Vind ik leuk
TageMeister +9207
woensdag 20 maart 2019 om 06:40
Door minder plaatsen te voorzien zullen de tickets duurder worden
[Reactie gewijzigd op woensdag 20 maart 2019 om 06:40]
Vind ik leuk
Charlie VS +284
woensdag 20 maart 2019 om 12:48
Wij Belgen de beste supporters? Ik denk dat we een puntje kunnen zuigen aan de positiviteit en trouw van de Ieren.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws