Maandagavond voetbal in Play-Off 1: “Eén weekend meer koers”

Maandagavond voetbal in Play-Off 1: “Eén weekend meer koers”

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 19:45di 19-03-2019 om 19:45

Play-Off 1 gaat binnenkort van start. Dit seizoen zal er ook twee keer op maandag gespeeld worden. Club Brugge – Standard en Antwerp – Club Brugge gaan op een maandag door. Dat heeft onder meer te maken met het wielrennen.

Op maandag 8 april staat Club Brugge – Standard op het programma. Op paasmaandag 22 april is er dan weer Antwerp Club Brugge. "We starten dit jaar een week vroeger dan de grote klassieke wielerwedstrijden", stemt kalendermanager Nils Van Brantegem in Het Laatste Nieuws.

"Normaal beginnen we in het weekend van de Ronde van Vlaanderen. Er is nu één weekend meer koers, wat alles moeilijker maakte. De bekerfinale van 1 mei die in het midden van de Play--Offs valt, is ook een nieuw element. Ach, we hebben geprobeerd om een sportief evenwicht te zoeken."

Volgens Van Brantegem werd niet over één nacht ijs gegaan. "Iedereen heeft toegevingen moeten doen. De overheden stellen eisen, de rechtenhouders ook. Of we rekening houden met de wensen van de clubs? Neen, en dat is gemakkelijk. Iedereen tevreden stellen, lukt nu eenmaal niet. (grijnst) De klachten zullen misschien komen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws