Tienerdreamteam van de JPL: Anderlecht heeft goud in handen, jong geweld bij Gent

Tienerdreamteam van de JPL: Anderlecht heeft goud in handen, jong geweld bij Gent

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 17:00di 19-03-2019 om 17:00

Het seizoen 2018/19 heeft weer de nodige talenten aan het licht gebracht in de Jupiler Pro League. Genoeg om zelfs een team van tieners samen te stellen. Dit is het JPL-elftal van potentiële toppers in de dop.

Ortwin De Wolf|Lokeren|21 jaar|28 duels in de JPL
Aangezien er dit seizoen geen tiener onder de lat heeft gestaan, vormt deze positie een uitzondering. De Wolf is de dispensatiespeler van dienst. De 21-jarige keeper zal een dubbel gevoel overhouden aan deze campagne. Hij brak door in het seizoen dat hij met Lokeren degradeerde. De Wolf treft echter weinig blaam. Hij toonde in 19 matchen zijn belofte door onder andere vijf keer een clean sheet te noteren. Er is een grote kans dat  een JPL-club voorkomt dat hij mee naar 1B zakt. Mag zich bovendien voorbereiden op het EK met de nationale beloften.

Alexis Saelemaekers|Anderlecht|19 jaar|34 duels in de JPL
Jonge spelers die zich als een komeet aandienden, kennen in veel gevallen een terugval. Dat is ook Saelemaekers overkomen. Na zijn verrassende doorbraak in Play-Off 1 ging het dit seizoen moeizamer. Onder Fred Rutten heeft hij zelfs al een maand niet meer gespeeld. Een leerrijke periode voor de rechtsback, die niet moet wanhopen. Zijn kansen komen wel weer.

Rocky Bushiri|KAS Eupen|19 jaar|31 duels in de JPL
Zonder twijfel één van de verrassend ontdekkingen. Bushiri hoefde bij KV Oostende op weinig speeltijd te rekenen, waarna KAS Eupen zijn kans greep en de centrale verdediger op huurbasis overnam. Een schot in de roos. Eupen is zo tevreden, dat zijn optie tot koop gelicht gaat worden. Naar verluidt kost hij 500.000. Een koopje, want Eupen gaat gegarandeerd winst maken op deze krachtpatser. Ook hij zal met de U21 meegaan naar het EK. Kan hij scouts daar al overtuigen?

Zinho Vanheuden|Standard|19 jaar|22 duels in de JPL
Als het gaat om verdedigers het grootste talent dat ons land rijk is. Na een kruisbandblessure heeft de huurling van Internazionale eindelijk zijn klasse kunnen tonen. 19 jaar en al zo volwassen, zowel aan de bal als defensief. Er werd al rekening gehouden met een oproep voor de Rode Duivels, maar bondscoach Roberto Martinez vond het beter om hem mee te sturen op de oefenstage van de U21. Het gaat echter niet langer meer duren voordat hij zijn debuut voor de Rode Duivels maakt.

Sebastiaan Bornauw|Anderlecht|19 jaar|15 duels in de JPL
Een lichtpuntje in een zwaar seizoen voor Anderlecht. Voor een jongeling is het niet makkelijk om je direct staande te houden bij een kwakkelende topclub. Bornauw deed het toch. Na zijn debuut op de eerste speeldag, gaf Hein Vanhaezebrouck hem nog veertien keer het vertrouwen. Helaas kon hij zich door een knieblessure niet verder ontwikkelen. Bornauw ging in februari onder het mes en revalideert sindsdien. Hopelijk kunnen we hem in Play-Off 1 nog aanschouwen. Ook voor Anderlecht zou dit een opsteker zijn.

Louis Verstraete|Waasland-Beveren|19 jaar|45 duels in de JPL
Heeft op zijn negentiende al bijna 50 matchen op het hoogste niveau op de teller. Dat aantal heeft de jeugdinternational vooral te danken aan Waasland-Beveren, dat hem anderhalf jaar van KAA Gent huurt. In tegenstelling tot bij Gent doet de fysiek sterke middenvelder met een groot loopvermogen bij Waasland-Beveren wel veel speelervaring op. De Waaslanders gaan ook graag met hem door. Het is de vraag welk toekomstperspectief hij heeft bij Gent, waar hij nog tot medio 2020 vastligt. Verstraete zou er goed aan doen om de hoeveelheid minuten te laten primeren in zijn keuze.

Yari Verschaeren|Anderlecht|17 jaar|11 duels in de JPL
Met afstand de grootste revelatie van de laatste maanden. Amper 17 en al niet weg te denken uit de basiself van Anderlecht, waar hij wekelijks tot de uitblinkers hoort. Het zegt veel over de kwaliteit binnen de huidige Anderlecht-kern maar ook veel over zijn enorme talent. Verscharen maakt veel indruk met zijn lef, flair, inzicht, techniek en trap. Zag we dit seizoen de geboorte van een supertalent?

Giorgi Chakvetadze|KAA Gent|19 jaar|39 duels in de JPL
Het goudhaantje van KAA Gent. Transfermarkt.com schat de waarde van de 19-jarige Georgiër nu al op negen miljoen euro. Chakvetadze staat dan ook op de radar bij scouts door heel Europa. Zo zou hij zelfs gevolgd worden door clubs van het kaliber FC Barcelona en Bayern München. Nog een jaar schitteren en dan naar het buitenland. Dat zou voor beide partijen het beste zijn. Ook voor Chakvetadze, die door knieblessure al drie maanden niet meer heeft kunnen floreren. Helemaal fit moet er meer in het vat zitten dan vier goals en drie assists.

Loïs Openda|Club Brugge|19 jaar|14 duels in de JPL
Veertien optredens in de Jupiler League, vijf in de Champions League en twee in de Europa League. Openda zou hier voor aanvang van het seizoen voor hebben getekend. Van alle jeugdproducten kreeg hij de meeste kansen van Ivan Leko. Hoewel de 19-jarige spits veelbelovende dingen liet zijn, is er getuige zijn stats (1 goal) nog wel werk aan de winkel. Openda beschikt in Brugge over een contract tot medio 2022, wat aantoont dat de clubleiding veel vertrouwen in hem heeft.

Jonathan David|KAA Gent|19 jaar|23 duels in de JPL
Het voorbeeld van een fraaie staaltje scouting. Gent pikte David in de winter van 2018 op in het Canadese Ottawa. Transfervrij. Na een aanpassingsperiode van een half jaar plukt Gent nu al de vruchten van zijn talent. David heeft met acht goals in 23 duels aangetoond een neus voor de goal te hebben. En nog belangrijker, mede dankzij zijn treffers werd Play-Off 1 bereikt. Zo verloor Gent geen van de zeven matchen (5x winst, 2x gelijk) waarin de Canadees het net deed trillen. Ook hier heeft Gent een potentiële miljoenenman in handen.

Jeremy Doku|Anderlecht|16 jaar|5 duels in de JPL
Bruggeling Krépin Diatta kwam ook in aanmerking voor de laatste plek, ware het niet dat hij op 25 februari 20 is geworden. Daarom Doku, de jongste speler op deze lijst. Doku was amper 16 jaar, 5 maanden en 29 dagen toen hij tegen Sint-Truiden (4-2) voor het eerst zijn opwachting maakte in de hoofdmacht van paars-wit. In dat ene kwartier waren al genoeg flitsen van zijn dribbels en explosiviteit te zien om te weten dat er hier kennis werd gemaakt met iemand die een grote toekomst voor zich heeft. Anderlecht gaat nog heel veel plezier aan hem beleven. Het feit dat Anderlecht hem op zijn 15e uit de handen van Europese topclubs wist te houden, is al een mooie overwinning voor ons voetbal.

Wie mis jij in dit elftal? En welk talent gaat volgens jou de mooiste toekomst tegemoet? Deel het in de comments!

Plaats een reactie

Wolf1986 +2002
dinsdag 19 maart 2019 om 14:20
Tienerdreamteam... nr 1 De wolf, 21 jaar! Een tiener ben je tot je 20 wordt.
Vind ik leuk
Hedgehog +197
dinsdag 19 maart 2019 om 14:27
Lees je soms ook stukken of wil je gewoon zeiken om te zeiken?
Vind ik leuk
agdh +2360
dinsdag 19 maart 2019 om 14:37
Hij zegt dan ook: omdat er geen tieners onder de lat staan is deze positie een uitzondering...
Vind ik leuk
Neutrale fan +1984
dinsdag 19 maart 2019 om 14:43
Ze zouden het beter beloftenelftal noemen, dan was deze reactie niet nodig. :)

Nu worden er enkele spelers toch schromelijk vergeten, zoals Gnaka (ipv Bushiri) op links en Bornauw centraal. Tomiyasu zou dan weer Bornauw moeten vervangen....

EDIT: Negeer het bericht, Gnaka en Tomiyasu zijn boven de 20..
[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 maart 2019 om 14:54]
Vind ik leuk
Rune1891 +7197
dinsdag 19 maart 2019 om 17:40
Bruggeling Krépin Diatta kwam ook in aanmerking voor de laatste plek, ware het niet dat hij op 25 februari 20 is geworden...
Vind ik leuk
K1908 +2991
dinsdag 19 maart 2019 om 18:30
Dus?
Ik zou ook Diatta gezet hebben ipv Doku, als hij jong genoeg was....
Vind ik leuk
Neutrale fan +1984
dinsdag 19 maart 2019 om 14:35
Serieus ?
Je gaat Bornauw op de linkerkant zetten, terwijl Gnaka de hele tijd basisspeler was en zichzelf bewijs ?

Ik ben toch iets meer fan van Gnaka dan Bushiri om eerlijk te zijn.
Tomiyasu ipv Bornauw.
Saelemaekers heeft vorig seizoen al paar keer gespeeld, dus is niet nieuw. Aurelio Buta is dat ook niet, maar speelt stukken beter. Waarom Saelemaekers boven Buta wordt verkozen op basis van dit seizoen snap ik toch niet hoor...

Ik zou dat dus veranderen naar:
Gnaka - Vanheusden - Tomiyasu - Buta

EDIT: Negeer dit bericht, Tomiyasu, Buta en Gnaka zijn allen boven 19 jaar.
[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 maart 2019 om 14:49]
Vind ik leuk
Neutrale fan +1984
dinsdag 19 maart 2019 om 14:38
Iets meer namen noemen naast het elftal, zou wel welkom zijn.

Iedere elftal heeft ook een bank als back-up. :)
Vind ik leuk
TageMeister +9160
dinsdag 19 maart 2019 om 14:54
leuk artikel !
Vind ik leuk
angie +14
dinsdag 19 maart 2019 om 16:19
en waar staan benson en awoniy??
Vind ik leuk
Geofpurple +7225
dinsdag 19 maart 2019 om 16:34
Zeg moeskroen lover, lezen is moeilijk he. Het gaat om tieners, met uitzondering van de keeper omdat er nergens een tiener onder de laat staat. Hoe oud zijn benson en awoniyi?? juist ja 21. Zucht
Vind ik leuk
vampire73 +36
dinsdag 19 maart 2019 om 16:37
wat in godsnaam staat openda daar in te doen???; dan zou ik eerder kiezen voor de nog maar naar eind vorige maand 20 jaar geworden diatta, geruime tijd out geweest, OK dat zeker wel maar extreem echt wel veel beter en dus ook heeft hij een significant deel van zijn prestaties geleverd nog voor zijn 20 jaar
[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 maart 2019 om 16:39]
Vind ik leuk
Neutrale fan +1984
dinsdag 19 maart 2019 om 17:32
Tiener is tiener en dus 20. Diatta hoort er dus niet in.

Al hadden ze beter beloftedreamteam gemaakt, want dat gaat tot 23 jaar. Dan stond een Tomiyasu of Gnaka er ook zeker in.
Vind ik leuk
vampire73 +36
vrijdag 22 maart 2019 om 12:12
dat is echt wel een zeer belachelijke opmerking, zo goed als allemaal zijn geleverde prestaties dit seizoen leverde hij als tiener, zijnde 19, ik vind dat dus ronduit zever
Vind ik leuk
Neutrale fan +1984
dinsdag 19 maart 2019 om 17:40
Btw Diatta speelt ten eerste niet op Openda zijn plek en omgekeerd. En "extreem echt wel veel beter", ? Je doet precies alsof hij het grootste talent is in Belgium.
Vind ik leuk
Rune1891 +7197
dinsdag 19 maart 2019 om 17:41
Nee, maar hij is wel "extreem veel beter" dan Openda
Vind ik leuk
K1908 +2991
dinsdag 19 maart 2019 om 18:32
Ook wat ouder, ik zie wel wat in Openda!
In Diatta ook trouwens...
Vind ik leuk
vampire73 +36
vrijdag 22 maart 2019 om 12:15
in diatta zeer duidelijk wel
in openda niet, daarvoor heeft hij al veel teveel de nek omgewrongen en dan gaat het over extreem grote missers, ik hoop verkeerd te zijn over hem maar ik geloof er toch niet in
Vind ik leuk
Neutrale fan +1984
dinsdag 19 maart 2019 om 17:35
Waarom niet eerder een beloftedreamteam maken ? Je sluit zo enkele goeie spelers uit die ook zeker een plek verdient. Dan kon je Butez als keeper erin gezet hebben...

Nu missen we spelers als Diatta, Gnaka, Tomiyasu en dergelijke meer...
Vind ik leuk
woensdag 20 maart 2019 om 13:41
In dit geval denk ik als Genkie ook onmiddellijk aan Berge, Maehle en Heynen.
Vind ik leuk
Neutrale fan +1984
dinsdag 19 maart 2019 om 17:36
Btw, Pletinckx mag ook vernoemd worden eigenlijk. Doet dat niet slecht en heeft net als Verschaeren - op basis van een heel seizoen - nog niet veel gespeeld.
Vind ik leuk
Messifanboy +1229
dinsdag 19 maart 2019 om 18:38
Waarom 18 berichten posten in 1 topic?
Vind ik leuk
Neutrale fan +1984
dinsdag 19 maart 2019 om 20:57
Mag dat dan niet ?
Het is toch de bedoeling aan een forum dat je een discussie opent ?

Vind ik leuk
woutersca +194
dinsdag 19 maart 2019 om 20:14
Ik zou eerder Amuzu op links hebben gezet ipv Doku maar misschien wordt Amuzu meer bekeken als linksback en is Doku een groter talent omdat hij jonger is?
Vind ik leuk
Neutrale fan +1984
dinsdag 19 maart 2019 om 20:59
Het is niet omdat je jonger bent,dat je groter talent hebt he...

Want dat zeg je eigenlijk.

Vind ik leuk
woutersca +194
donderdag 21 maart 2019 om 20:07
Ik niet maar ik zeg dat de mensen die deze ploeg hebben opgesteld het misschien zo bekijken. Ik heb Doku nog te weinig aan het werk gezien om hem er nu al in te droppen (ik denk dat nog niet zoveel mensen hem al zoveel hebben zien spelen daarom dat ik het raar vind dat hij erin staat)
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws