'Racing Genk zwalkt naar het einde, niet meer dan stukadoors-voetbal'

'Racing Genk zwalkt naar het einde, niet meer dan stukadoors-voetbal'

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 09:17ma 11-03-2019 om 09:17

De plaatsjes in Play-Off 1 staan bijna vast. Er kan nu ook worden gespeculeerd over de winnaar van de titel. KRC Genk blijft de grootste kandidaat, al hebben de Limburgers het de laatste weken wat moeilijker.

Dat ziet ook Hugo Camps. 'Racing Genk zwalkt nog steeds naar het einde', schrijft hij in zijn column in Het Laatste Nieuws. 'Het won met moeite van het gedegradeerde Lokeren. De vormdip blijft duren. De ploeg die veruit het beste voetbal op de mat toverde, heeft haar glans verloren. Zelfs Pozuelo en Malinovskyi komen niet verder dan stukadoors- voetbal', klinkt het.

Genk doet het minder, maar die andere titelconcurrent Club Brugge kan wel overtuigen. 'Ze vloeien niet meer, ook niet naar elkaar. Club Brugge is een herboren concurrent voor de titel geworden. Met meer patina dan Genk', geeft Camps aan.

En Club Brugge is niet de enige concurrent voor Genk. 'Play-Off 1 belooft een spannende afvalrace met onzekere uitkomst. Club, Standard en zelfs Anderlecht zijn niet afgeschreven. Als Racing Genk alsnog naast de titel grijpt, zou dat een ongeziene coup de théâtre zijn, maar surrealisme zit nu eenmaal in het bloed van Belgen, ook van voetballers', aldus Camps. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws