'Seedorf moet weg plaveien voor Zidane, Mourinho of Klopp bij Real Madrid'

'Seedorf moet weg plaveien voor Zidane, Mourinho of Klopp bij Real Madrid'

09-03-2019 09:26
2

Real Madrid heeft zijn oog laten vallen op Clarence Seedorf. De 42-jarige Nederlander is een van de kandidaten om als interim-trainer aan de slag te gaan in de Spaanse hoofdstad, mocht Santiago Solrai worden ontslagen, zo meldt AS.

Seedorf was deze week in Madrid vanwege het Champions League-duel tussen Real en Ajax. Hij nam deel aan een diner tussen de directies van beide clubs. Daar had de voormalig Oranje-international de kans om met voorzitter Florentino Perez en andere bestuursleden van de Koninklijke te spannen. Seedorf maakte zo veel indruk dat hij direct op een kandidatenlijst is geplaatst.

Het bestuur van Real is onder de indruk van de leiderschapskwaliteiten van Seedorf, zijn charisma en zijn geweldige reputatie bij de achterban. De oud-middenvelder, die tussen 1996 en 1999 in het Estadio Santiago Bernabéu speelde, doet daarmee denken aan Zinedine Zidane, schrijft AS.

Seedorf heeft bovendien al ervaring in Spanje. Hij ging vorig jaar februari aan de slag bij Deportivo La Coruña. Hoewel de Nederlander die club niet voor degradatie uit de Primera Division wist te behoeden, staat hij in Galicië nog altijd in hoog aanzien.

Real Madrid ziet Seedorf daarmee als ideale optie om het seizoen af te maken. Dat geeft de Spaanse grootmacht meer tijd om een nieuwe trainer te vinden. Zidane, Jürgen Klopp en José Mourinho gelden als de belangrijkste opties. Seedorf is momenteel bondscoach van Kameroen.

Lees ook: 'Real Madrid klopt aan bij Jorge Mendes: club wil Solari nog voor zondag ontslaan'