Update: 'Guardiola vreest De Bruyne tijdje kwijt te zijn'

Update: 'Guardiola vreest De Bruyne tijdje kwijt te zijn'

03-03-2019 11:30
6

Het is nog niet het seizoen van Kevin De Bruyne geweest. De middenvelder blijft maar sukkelen met blessures. Ook tegen Bournemouth liep het weer fout af.

De middenvelder begon aan de wedstrijd tegen de Engelse laagvlieger, maar moest er nog voor de rust af. Een nieuwe blessure, zo blijkt. De Rode Duivel zakte door zijn lange knie en lijkt weer een poos afwezig te gaan zijn. Hoe lang Man City het zonder de middenvelder zal moeten doen, is nog maar de vraag.

Voor De Bruyne is het de zoveelste blessure dit seizoen. De middenvelder is niet gespaard gebleven van de pech. Begin dit seizoen scheurde hij de buitenband van zijn knie en was hij zo'n twee maanden out. Daarna volgden nog twee blessures, waarvan ééntje hem langer dan aan maand aan de kant hield.  Daardoor kwam De Bruyne nog maar aan zo'n 1.300 minuten voetbal voor Man City.

Update 02/03, 11.30: Na de blessure van De Bruyne reageerde Pep Guardiola. "Kevin kan voor een tijdje uit zijn", aldus de manager op de website van Manchester City. "Hij heeft last van zijn hamstring. Als je 25 matchen op 93 dagen speelt, is het moeilijk en wordt een fysiek probleem." Nu is het wachten op de scans. Momenteel klinkt het dat de blessure minder erg zal blijken dan eerst gedacht.