De Condé ziet drie concurrenten voor de titel: ''Club Brugge blijft de favoriet''

De Condé ziet drie concurrenten voor de titel: ''Club Brugge blijft de favoriet''

06-02-2019 14:36
22

Dimitri De Condé, de succesvolle sportief directeur van koploper Racing Genk, was begin deze week te gast bij TVL Sportcafé. In de talkshow van TV Limburg schoof De Condé de rol van titelfavoriet verrassend genoeg in de schoenen van Club Brugge.

''Wij zijn niet bezig met het kampioenschap'', trapte De Condé af. ''We kijken gewoon naar de volgende wedstrijd. Dat is niet nieuw. Dat is gewoon iets wat de trainer vanaf het eerste moment dat hij bij ons in de club kwam erin heeft geslepen. We kijken gewoon wedstrijd per wedstrijd. Misschien cliché, maar dat zit er gewoon bij de groep in'', klinkt het.

Genk heeft een voorsprong van liefst negen punten op eerste achtervolger Club Brugge, maar dat verandert niets aan de zaak voor de Genk-topman. ''Er zijn nog kandidaten genoeg. Club Brugge sowieso, dat blijft gewoon de favoriet voor de titel. Ook omdat zij die ervaring hebben, een meer dan degelijk kern en zij zijn die omstandigheden iets meer gewend als Racing Genk zijnde.'', kruipt De Condé in de rol van underdog.

Overige kandidaten
De Condé houdt overigens ook rekening met Standard, dat momenteel op elf punten achterstand vierde staat. ''Dat we op Standard moeten rekenen, weten we. Standard is de laatste jaren misschien wel dé ploeg die iets kan betekenen in Play-Off 1.'' Ook Royal Antwerp FC rekent hij tot concurrent. ''Je denkt dan 'ze houden het niet vol', maar ze doen het ook. Misschien worden zij wel de verrassing. De kloof is voor alle clubs die in de top-4 staan nog overbrugbaar'', is De Condé op zijn hoede.