Invaller Sylla helpt Zulte Waregem aan winst in doelpuntenfestival tegen Cercle

02-02-2019 21:54

Zulte Waregem is als overwinnaar uit de bus gekomen in het streekduel tegen Cercle Brugge. Invaller Sylla bezorgde Essevee drie gouden punten: 3-2.

De eerste kansen van de partij waren voor Cercle Brugge. Doelman Sammy Bossut hield zijn netten schoon, wat meteen een wake-up call voor Essevee bleek. Na een kans van Bongonda tegen de paal was het even later wel raak voor Hamdi Harbaoui.

De bezoekers waren van slag, maar konden via Gianni Bruno wel tegenprikken. Cercle Brugge kreeg de bovenhand, Zulte Waregem kreeg de doelpunten. Vijf minuten voor de pauze maakte Nill De Pauw er 2-1 van.

Spanning in het Regenboogstadion
Na de pauze bleven de beste kansen voor Essevee. Een poging van De Pauw werd net van de lijn gekeerd. Cercle Brugge kon wél vieren. Irvin Cardona maakte er nog een bijzonder spannende pot van met de 2-2.

Francky Dury greep in en bracht Sylla op het veld. Een gouden wissel, zo bleek. Tien minuten voor tijd schoot hij de 3-2 eindstand op het bord.