Anderlecht boekt zuinige overwinning met dank aan Verschaeren

27-01-2019 19:45
29

Anderlecht heeft weer aangeknoopt met de zege. In eigen huis kwam het wel achter tegen AS Eupen, maar in de tweede helft gingen de Oostkantonners ten onder en werd het nog 2-1.

Anderlecht begon verdienstelijk aan de partij en eiste de bal op, maar dat leverde te weinig kansen op. Kums en Bakkali wrongen hun mogelijkheden de nek om. Eupen kwam er niet aan te pas, maar één uitbraak was genoeg. Linksachter Gnaka kon zomaar doorlopen en Fall bedienen. Die bleef ijskoud en zette de 0-1 ruststand op het bord.

Anderlecht had na de rust dus veel werk, maar uitblinker Verschaeren zorgde voor zuurstof. Na een combinatie met invaller Zulj zette hij snel de gelijkmaker op het bord. Eupen werd weggedrukt en slikte iets na het uur een tweede doelpunt. Verschaeren had opnieuw een voet in de actie, maar het was Santini die afwerkte op aangeven van Obradovic. Bij die goal werden wel heel wat vraagtekens geplaatst vanwege buitenspel. Eupen liet weinig zien en maakte geen aanspraak meer op een punt.

Anderlecht gaat zo terug voorbij STVV en wordt dus weer vijfde. Het kan wel nog KAA Gent naast zich krijgen als zij winnen van KV Kortrijk. Eupen staat negende en kan de competitie rustig uitspelen.