Vrancken na bekerwedstrijd: “Dat blijft het hoofddoel voor KV Mechelen”

Vrancken na bekerwedstrijd: “Dat blijft het hoofddoel voor KV Mechelen”

24-01-2019 15:16

KV Mechelen speelde doelpuntenloos gelijk tegen Union. De uitploeg speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man, maar Malinwa kon geen doelpunt forceren. Na afloop reageerde coach Wouter Vrancken.

“Het eerste halfuur was niet goed door slordigheden bij ons, maar het uur dat volgde was beter”, begint Vrancken op de webstek van KVM. “We hadden moeten scoren na de pauze. We hadden controle en we voetbalden ook kansen bij elkaar. Het enige wat vanavond ontbrak was een doelpunt. De efficiëntie was er niet. Ik ben wél tevreden dat we de nul konden houden want dat was vanavond ook belangrijk.”

Welke club neemt nu de favorietenrol op zich? “Wie er favoriet is maakt niet uit. Union heeft Anderlecht en Genk gewipt en ook wij schakelden eersteklassers uit. Toen waren we als 1B-ploegen geen van beiden favoriet. Het enige wat nu telt is de finale halen. Of we nu winnen of gelijkspelen met doelpunten maakt voor ons niet uit. Het doel is Brussel halen.”

Allerbelangrijkste
Vrancken heeft nog altijd promotie als prioriteit voor ogen. “Dit weekend wordt inderdaad opnieuw bepalend. De competitie blijft voor ons het allerbelangrijkste. Promotie is ons hoofddoel, maar dat wilt natuurlijk niet zeggen dat we er volgende dinsdag niet alles voor gaan doen om door te stoten.”