Peperdure B-ploeg van Anderlecht kent veel moeite met Lokeren-reserves

22-01-2019 17:50 Laatste update: 17:54
17

De reserves van Anderlecht zijn de Play-Offs begonnen met een overwinning op Lokeren. Hoewel er bij Anderlecht veel grote namen uit de A-kern uit de aftrap stonden, was het verschil met de beloftenploeg van Lokeren klein: 2-1.

Anderlecht had met spelers als James Lawrence, Bubacarr Sanneh, Elias Cobbaut en Kenny Saief voor vele miljoenen aan aankopen op het veld staan. Daarnaast kregen ook Frank Boeckx en Alexis Saelemakers speelminuten. Sieben Dewaele was de enige echte belofte in de basisploeg, die compleet werd gemaakt door Yari Verschaeren, Jérémy Doku, Hannes Delcroix en Mohammed Dauda.

Paars-wit moest ondanks de sterke ploeg flink aan de bak tegen Lokeren. Zeker nadat de Brusselaars na 19 minuten op achterstand kwamen. De 17-jarige Dylan Mbayo krulde de bal fraai buiten het bereik van Boeckx. Bubacarr Sanneh wist met een rake kopbal de stand voor rust nog in evenwicht te brengen, waarna Verschaeren aan het uur voor de 2-1 voorsprong zorgde. Tot grote boosheid van de bezoekers zag de ref geen overtreding in een actie van Doku, die vervolgens Verschaeren bediende.

In de slotfase was er voor beide doelen nog activiteit, maar waren het de doelmannen die zich onderscheidden. Het bleef zodoende bij 2-1.

Opstelling
Anderlecht speelde met: Boeckx, Saelemaekers (64' Bouchouari), Lawrence, Sanneh, Verschaeren, Dewaele, Doku (81' Leoni), Saief (46’ Adzic), Delcroix, Dauda (77' Dhauholou) & Cobbaut