Bayern hervat Bundesliga met overwinning: Goretzka de grote uitblinker

18-01-2019 22:46 Laatste update: 22:46

Bayern München is koploper Borussia Dortmund tot drie punten genaderd in de Bundesliga. Daar was een zege op TSG Hoffenheim voor nodig: het werd 1-3.

Leon Goretzka was de grote man aan Bayern-zijde. Hij zette Der Rekordmeister na een ruim half uur op voorsprong, na meerdere offensieven van Hoffenheim, waar Joshua Brenet negentig minuten lang op de bank zat. Goretzka verdubbelde die voorsprong zelfs in de blessuretijd van de eerste helft. De middenvelder schoof de bal keurig binnen na een flitsende counter.

Achterover leunen kon Bayern in de tweede helft niet, want het doelpunt van Nico Schulz in de 59e minuut gaf Hoffenheim nieuwe energie. Na die goal knokte de ploeg van Julian Nagelsmann voor wat het waard was. Hoffenheim drukte en drukte, maar de gelijkmaker viel niet. In plaats daarvan besliste Robert Lewandowski de wedstrijd in de 87e minuut: 1-3.

Bayern heeft nu drie punten minder, al moet koploper Dortmund zaterdagavond nog in actie komen.