Update: Barcelona moet bekeruitschakeling vrezen: Levante dient klacht in

Update: Barcelona moet bekeruitschakeling vrezen: Levante dient klacht in

Gepubliceerd: donderdag 17 januari 2019 om 20:50do 17-01-2019 om 20:50

FC Barcelona wordt mogelijk uit het toernooi om de Copa del Rey gegooid. De Catalanen hebben in de eerste wedstrijd van de achtste finale Juan Brandáriz laten spelen, maar die zou niet speelgerechtigd zijn.

Volgens Mundo Deportivo moest Brandáriz, die een uur meedeed, namelijk nog een schorsing uitzitten bij Barcelona B. De Spaanse voetbalbond gaat naar de zaak kijken. Mogelijk heeft het meespelen van Brandáriz diskwalificatie tot gevolg voor de huidige koploper van de Primera Division.

Barcelona verloor de uitwedstrijd tegen Levante met 2-1. Levante kwam in eigen stadion op een 2-0 voorsprong. Een late goal van Philippe Coutinho bezorgde Barcelona alsnog een goede uitgangspositie voor de return. Donderdagavond wordt die return afgewerkt in Camp Nou. Het is nog maar de vraag of die wedstrijd ertoe doet.

Mocht FC Barcelona worden gediskwalificeerd komt een einde aan een mooie reeks. De Catalanen wonnen namelijk de afgelopen vier edities van de Copa del Rey.

Update 17/1, 20.50: Het bericht van Mundo Deportivo klopt. Levante-voorzitter Quico Catalán heeft in Spaanse media bevestigd dat de club een klacht indient bij de Spaanse bond. "We vinden het niet leuk, maar we geloven dat er genoeg redenen zijn om aan te nemen dat Barcelona nalatig is geweest." 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws