Kritiek voor transferbeleid van STVV: Een hoop vreemde vogels die niet spelen

Kritiek voor transferbeleid van STVV: "Een hoop vreemde vogels die niet spelen"

07-01-2019 19:12

Sint Truiden heeft een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug. De troepen van Marc Brys zijn volop in strijd voor een plaats bij de eerste zes. Toch is niet alles rozengeur en manenschijn. Volgens Stef Wijnants kan het transferbeleid veel beter.

"STVV heeft enkele jongens gehaald die een grote meerwaarde zijn. Iedereen weet intussen welke mogelijkheden Kamada heeft, maar het is jammer dat hij slechts gehuurd is", vertelde Wijnants op de website van Sporza. "Achteraan trok STVV ook Pol Garcia aan."

"Hij staat goed, kan uitvoetballen en vliegt erin als het nodig is. Hij is zeker een grote meerwaarde geweest. Achterin was Tomiyasu er vorig jaar al, maar hij speelde toen nauwelijks. Intussen is hij onaantastbaar. Van Endo, de derde Japanner, ben ik niet wild."

Miskopen
"Anders heeft de club een vijftiental nieuwelingen gehaald en de meesten spelen helemaal niet", vervolgde de journalist. "Buya Turay, blijkbaar de duurste speler in de clubgeschiedenis, komt niet aan de bak. Boli mist te veel grote kansen. Indien je enkel zijn grote gemiste kansen optelt, dan had STVV zeker 4 of 5 punten meer."

"Toch speelt hij bijna altijd. En dat is heus niet omdat Boli zo geweldig is, dat is vooral omdat de concurrentie helemaal niets klaar krijgt. Er zijn een hoop vreemde vogels die dus niet spelen, maar toch is de kern van STVV zeer divers en een stuk breder om veranderingen op te vangen", besloot Wijnants.