Ik was één van de beste aanvallers op het afgelopen WK

"Ik was één van de beste aanvallers op het afgelopen WK"

31-12-2018 15:00 Laatste update: 18:37
7

Romelu Lukaku heeft een 2018 met veel ups en downs gekend. Bij Manchester United wilde het niet lukken, maar voor de Rode Duivels was hij wel belangrijk. Vooral zijn 'overstapje' tegen Japan ging de geschiedenisboeken in.

Het is een counter die bij elke Belgische fan nog in het geheugen gegrift staat. Lukaku liet de bal voor ploegmaat Nacer Chadli, die de goal van de kwalificatie binnenprikte.

"Toen Courtois de bal plukte, ben ik vol naar voor gestormd en zag ik Meunier en Chadli hetzelfde doen. Ik had eerder al twee grote kansen gemist. Ik besefte dus dat het mijn dag niet was. Ik zag Nacer in mijn ooghoek lopen en wist dat hij de zestienmeter zou induiken. Ik was ervan overtuigd dat de Japanse verdediger sneller op de bal zou zijn dan ik, dus ik liet de bal lopen. Vanaf dat moment werd ik knettergek", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws.

Lukaku blikt hoe dan ook tevreden terug op het WK. "Ik was een van de beste aanvallers van het toernooi. Enkel tegen Frankrijk had ik beter kunnen doen. In de afgelopen jaren hebben Eden en ik een belangrijke rol gespeeld in het team. We hebben een manier gevonden om samen te spelen. Dat is echt een voordeel voor deze hele ploeg."