Sarri zet Hazard met de rug tegen de muur: Het is tijd om te beslissen

Sarri zet Hazard met de rug tegen de muur: "Het is tijd om te beslissen"

28-12-2018 15:49
2

Waar ligt de toekomst van Eden Hazard? Zowel in ons land, Engeland als Spanje gonst het van de geruchten over een mogelijke transfer naar Real Madrid komende zomer. Maurizio Sarri is dat stilaan zo beu als koude pap.

Op zijn persconferentie in aanloop naar de competitiematch tegen Crystal Palace spendeerde de Italiaan veel aandacht aan Hazard. "Wat ik denk? Ik praat met Eden alleen over zijn positie op het veld. Maar ik denk dat het tijd is om te beslissen", laat Sarri dan toch in zijn kaarten kijken volgens Sporza.

"Ik heb zelf niet de macht om dit te doen. Ik ben de coach, niet de voorzitter. Ik beslis niet over de transfermarkt. Maar als we onze toekomst willen uitstippelen, dan moeten we dit probleem oplossen." 

Definitief nummer negen
Sarri kreeg niet enkel de transfergeruchten op zijn bord, ook de positie van Hazard is een hot item. De laatste weken speelt hij namelijk als valse spits. "Hij heeft zo vier matchen gespeeld en heeft daarin drie goals gemaakt en twee assists gegeven", somt Sarri op. "Ik ben tevreden met zijn prestaties op die positie. Hij scoort er, maar hij laat ook ruimte voor zijn ploegmaats. Maar in de toekomst kan Eden uiteraard nog altijd op de flank uitgespeeld worden."